Hämeenlinna

Asumisen Varjot Hämeenlinnassa

Asumisen Varjot Hämeenlinnassa -keskustelutilaisuus ti 15.10.2019 klo 17.30 -19.30, Poltinahon Seurakuntatalo (Turuntie 34, 13130 Hämeenlinna). Keskustelun kuljettajana ja paneelin vetäjänä toimii tutkija Robert Arnkil. Päättäjäpaneelin jäseninä ovat Hämeenlinnan kaupungilta apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo ja sosiaali- ja terveysjohtaja Jukka Lindberg, Hämeenlinnan Asunnot OY:n toimitusjohtaja Tuukka Tuomala, kansanedustaja Lulu Ranne ja KELA:n edustaja.

Tästä voit avata tilaisuuden mainoksen pdf muodossa.

Yhteyshenkilönä aluekoordinaattori Katariina Baker
katariina.baker(at)3kverkosto.fi

 MUISTIO 15.10.2019 Asumisen varjot -keskustelutilaisuudesta


Etsittiin yhdessä ratkaisuja asunnottomuuteen käyttämällä keskustelussa luovasti ”Bonon hattuja”, joka teoria perustuu Edward de Bonon kirjaan Kuusi ajatteluhattua. 

Keltainen hattu – optimistinen signaali:   Häädön uhatessa toivottiin mm. ennakointia vuokranantajan puolelta, näkyvissä oleva ongelma on ratkaistava heti ja toivottiin 2 eräpäivää vuokriin.

Musta hattu  – miten ja miksi kaikki menee pieleen: ongelmina mm. tuloerojen kasvu ja kasvava köyhyys, elämänhallinnan ongelmat, elinkustannusten kasvu ja asumisen kalleus.

Sininen hattu -kääritään hihat ja tehdään: unohdetaan byrokratia, prosessit toimiviksi ja asiakaslähtöisiksi, autetaan ennakolta.

Sekä köyhyyttä kokeneet että päättäjät halusivat kieltää pikavippifirmat, joista usein syöksykierre alkaa. Keskustelutilaisuus oli onnistunut ja päättäjät pohtivat aidosta ongelmiin ratkaisuja.

Kuka kuuntelee köyhää? Mietintämyssyt
Kuka kuuntelee köyhää? Mietintämyssyt Kuvassa erilaisia hattuja