Hämeenlinna

Asumisen Varjot Hämeenlinnassa -keskustelutilaisuus ti 15.10.2019 klo 17 -18.30, Poltinahon Seurakuntatalo (Turuntie 34, 13130 Hämeenlinna). Köyhyyttä kokeneet erikoisasiantuntijat ovat tilaisuuden pääroolissa. Muiksi asiantuntijoiksi on lupautunut apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, Hämeenlinnan asuntojen toimitusjohtaja Tuukka Tuomola ja sotejohtaja Jukka Lindberg.

Yhteyshenkilönä aluekoordinaattori Katariina Baker
katariina.baker(at)3kverkosto.fi
puh. 045 851 6659

Kuva: kahvipöytä, jossa Kuka kuuntelee köyhää? esite

Kuka kuuntelee köyhää? toiminnan suunnittelukokous 7.8.2019 klo 16

Janakkalan ja Forssan seudun tulevia keskustelutilaisuuksia sekä eduskuntavierailua suunnitellaan seurakuntakeskuksella Valonsalissa, Rauhankatu 14, Hämeenlinna.
Kokous on avoin kaikille toiminnasta kiinnostuneille. Tervetuloa!
 
Yhteyshenkilö
Katariina Baker
Kanta-Hämeen Aluekoordinoija
p. 045 851 6659
katariina.baker@3kverkosto.fi

Tilannekatsaus

Toteutunut 3K-talk: 25.3.2019 Kuka Kuuntelee Köyhää? – Kenen pitäisi kuunnella?–keskustelutilaisuus

Tilaisuuden moderaattorina toimi köyhyystutkija Minna Kivipelto. Tilaisuus striimattiin ja taltioitiin yhteistyössä Mokian audiovisuaalisen työpajan kanssa. Tallenne tulossa 3K verkoston youtube kanavalle.

Tavoitteena keskustelun herättäminen köyhyydestä ja eriarvoistumisesta. Tietoisuuden lisääminen päättäjille ja väestölle, jolla ei ole kokemusta köyhyydestä. On syntynyt paljon yhteyksiä alueellisiin, valtakunnallisiin sekä Euroopan Unionin päättäjiin. Saavutettu köyhien voimaantuminen ja aktivoiminen.

Köyhyyttä kokeneiden lähteminen mukaan toimintaan on ollut aktiivista. He osallistuvat kuukausittain 3K kokouksiin ja järjestettyihin koulutuksiin. Tilaisuuksien järjestämisessä köyhyyttä kokeneet ovat hankkineet tarjoilua, levittäneet tietoa tapahtumasta. Köyhyyttä kokeneet ovat olleet tilaisuuksissa yleisönä, erikoisasiantuntijoina ja vapaaehtoisina.

Keskustelutilaisuuksiin osallistuneet päättäjät: Hämeenlinnan kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Jukka Lindberg, Hämeenlinnan kaupungin sote-lautakunnan pj. Kaija-Leena Savijoki, Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston pj. Sari Myllykangas, KELA, etuuspäällikkö Marja-Leena Valkonen, kansanedustaja Tarja Filatov,( SDP), kansanedustaja Mirka Soinikoski, (vihr.), MEP Sirpa Pietikäinen, KOK.

Toiminnassa mukana: Kanta-Hämeen maakuntavalmistelu, Hämeenlinnan seudun työvalmennussäätiö Luotsi, Hämeenlinnan ja Vanajan seurakuntien diakonit ja köyhyyttä kokeneet erikoisasiantuntijat. 3K toimintaa on esitelty myös maakuntavalmistelun taloussosiaalityön ryhmässä.

Tulevaisuudessa 3K-talk Janakkalassa ja Forssassa. Retki Arkadianmäelle tapaamaan Hämeenlinnan neljää kansanedustajaa.  Osallistuminen 2019 syksyn köyhyyspäivään ja asunnottomien yön tapahtumaan.


Kuka kuuntelee köyhää? -Kenen pitäisi kuunnella?

Aika: ma. 25.3. klo 17
Paikka: Läntinen kumppanuustalo Jukolassa, Eeronkuja 5, 13500 Hämeenlinna
Järjestäjä: Kuka kuuntelee köyhää? Hämeen seudun alueverkosto
Aluekoordinaattori Katariina Baker
katariina.baker(at)3kverkosto.fi
puh. 045 851 6659

Hämeenlinnan päämajana Läntinen kumppanuustalo Jukolassa
Eeronkuja 5,13500 Hämeenlinna