Verkoston ytimessä

Arja Tyynelä

Arja Tyynelä

arja.tyynela (at) 3kverkosto.fi
Perustajajäsen, Köyhän ääni kuuluviin maakunnissa -hankkeen hankekoordinaattori

”Tulin verkostoon mukaan silloin kun työskentelin sosiaalivirastossa toimeentulotukea saavien asiakkaiden työhönvalmentajana. Minua kiinnosti yhteiskunnalliset ilmiöt ja työllisyyteen liittyvät ongelmat. Haluan tukea ihmisiä löytämään oman juttunsa. Verkostossa teen ideointia, suunnittelua ja toteutusta liittyen siihen kuinka köyhyyttä kokeneet löytäisivät vahvuutensa ja taisteluinnon  puolustaa oikeuksistaan. Verkostossa parasta on yhteistoiminnallisuus eli yhdessä tekeminen. Jokainen ihminen on potentiaalinen eikä ihmisiä saa arvottaa taloudellisen aseman perusteella. Tänään työtön voi olla huomenna sinun pomosi.”

Tuula Paasivirta

Tuula Paasivirta

Tuula Paasivirta

tuula.paasivirta (at) pp.inet.fi
Perustajajäsen

”Olin 10- vuotta sitten Kuka kuuntelee köyhää? -seminaarissa Stagesissa käyttämässä puheenvuoron toimiessani silloin ”Camera obscuran” -yhdistyksen sihteerinä. Seminaarin jälkeen perustimme Kuka kuuntelee köyhää? -verkoston. Toimin verkostossa asiantuntijana vammaisten köyhyyskysymyksissä. Erityisosaamistani ovat työttömyyskysymykset ja toimeentulotukea saavien ihmisten tilanneeet, kirkon diakoniatyö. Minulle on tärkeintä ja luovuttamattominta tässä verkostossa, että köyhyyttä kokenut saa matalla profiililla ääneensä kuuluviin ja pääsee vaikuttamaan. Tasa-arvoisuus ja yhdessä tekeminen ovat tärkeitä arvojani.”

Tiina Saarela

Tiina Saarela

Tiina Saarela

tiina.saarela (at) evl.fi
Perustajajäsen, Köyhän ääni kuuluviin maakunnissa -hankkeen hanketyöryhmän puheenjohtaja

”Työskentelen seurakuntadiakonian ja köyhyyskysymysten asiantuntijana Kirkkohallituksessa. Järjestän erilaisia tilaisuuksia ja koulutusta sekä suoraa vaikuttamista päättäjiin köyhyyden ja syrjäytymisen vähentämiseksi. Tulin mukaan verkostoon, koska haluan tukea köyhyyttä kokeneita saamaan äänensä kuuluville. Viesti yhteiskuntamme epäkohdista ja niiden vaikutuksista köyhyyttä kokeneiden arkeen pitää kulkea suoraan asianosaisilta päättäjille. Mielestäni jokainen ihminen on yhtä arvokas. Haluan edistää oikeudenmukaisuutta ja nostaa esiin jokaisen ihmisen luovuttamatonta ihmisarvoa.”

Jouko Karjalainen

Jouko Karjalainen

jouko.karjalainen (at) saunalahti.fi
Kuka kuuntelee köyhää? -verkoston perustajajäsen

”Olen ollut mukana verkostossa alusta eli huhtikuusta 2008 lähtien. Siispä ensimmäinen kysymys kohdallani kuuluukin, miksi olen ollut mukana kaikki nämä vuodet? Siihen on toki montakin syytä, mutta keskeisin syy on ollut se, että kertaakaan ei ole tarvinnut lähteä 3K- tilaisuuksista pois yhtä tietämättömänä kuin niihin mennessä. Sen on taannut niissä pääosassa olevien köyhyysasioiden erikoisasiantuntijoiden kuuntelu.
Vapaus, veljeys ja tasa-arvo eivät ole yli 200 sadassa vuodessa menettäneet ajankohtaisuuttaan. Jaan myös Emmaus- liikkeen perustajan ja katolisen papin sekä kansanedustajan Abbé Pierren näkemyksen, jonka mukaan ilman veljeyttä nuo kaksi muutakaan eivät voi aidosti toteutua. Olen tätä nykyä vieraileva tutkija THL:ssa eli eläkkeellä.”

Linnea Partanen

Linnéa Partanen

Linnéa Partanen

merecaa(at)gmail.com
Kuka kuuntelee köyhää? -verkoston nuorin jäsen

”Opiskelen sosiaalitieteitä Helsingin yliopistossa. Tulin verkostoon mukaan 3 vuotta sitten kun olin työttömänä ja halusin vaikuttaa siihen kuinka työttömiin ja muhin ”yhteiskunnan ulkopuolella” oleviin suhtaudutaan ja kuinka heistä puhutaan. Haluan lisätä tietoisuutta siitä, kuinka jokaisella ei ole mahdollisuutta valita niin sanottua normaalia elämää. Jokaisella pitäisi olla silti edellytykset elämään, jossa ei tarvitse jatkuvasti murehtia siitä millä maksetaan viikon ruuat tai sähkölasku ensi kuussa ja onko talvivaatteisiin rahaa. Teen tapahtumien ja tempausten suunnittelua ja järjestämistä. Tärkeimmät arvoni ovat oikeudenmukaisuus sekä empatian ja ymmärryksen lisääminen eri yhteiskuntaluokkien välillä.”

Elina Aaltonen

Elina Aaltonen

Elina Aaltonen

elina.aaltonen (at)3kverkosto.fi
Kuka kuuntelee köyhää? -verkoston sekä Köyhän ääni kuuluviin maakunnissa -hankkeen viestintävastaava

”Olen toiminut Kuka Kuuntelee Köyhää? -verkoston viestintävastaavana elokuusta 2019 lähtien. Taustaltani olen yrittäjä, ja omakohtaisen elämänkokemukseni myötä uskon rohkeuden, kannustuksen ja ihmisyyden olevan johto-ominaisuuksiani työssäni.Jatkuvana tavoitteenani köyhyyden korjaamiseksi on tuoda yhteen rohkeat köyhyyden todellisuudesta kertojat sekä heitä todella kuuntelevat päättäjät. Toivon voivani mahdollistaa reilumman, paremman, tasa-arvoisemman perinnön tuleville ja oleville sukupolville.”

Yhteistyötahojamme ovat:

Suomen köyhyyden vastainen verkosto EAPN-Fin
www.eapn.fi

Suomen köyhyyden vastainen verkosto; varapuheenjohtaja Marjatta Kaurala ja puheenjohtaja Olavi Kaukonen
Suomen köyhyyden vastainen verkosto; varapuheenjohtaja Marjatta Kaurala ja puheenjohtaja Olavi Kaukonen

Suoja-Pirtti ry
http://www.suoja-pirtti.fi/

Emmi Vuorela Korttelikaveritja Tuula Paasivirta Sosiaalifoorumi 2018
Tuula Paasivirta ja Korttelikavereista Emmi Vuorela Sosiaalifoorumissa 2018 kertomassa hankkeistaan

Yhteinen keittiö
http://yhteinenkeittio.fi/
Suomen köyhyyden vastainen verkosto 
http://www.eapn.fi/eapn-fin/
Korttelikaverit
https://korttelikaverit.fi/tietoa-projektista/
Suoja-Pirtti ry
https://www.suoja-pirtti.fi/