Kuka kuuntelee köyhää? -Kenen pitäisi kuunnella?

Aika: ma. 25.3. klo 17

Paikka: Läntinen kumppanuustalo Jukolassa, Eeronkuja 5, 13500 Hämeenlinna

Järjestäjä: Kuka kuuntelee köyhää? Hämeen seudun alueverkosto

Aluekoordinaattori Katariina Baker
katariina.baker(at)3kverkosto.fi
puh. 045 851 6659

Toteutunut 3K-talk: 25.3.2019 Kuka Kuuntelee Köyhää? – Kenen pitäisi kuunnella?–keskustelutilaisuus

Tilaisuuden moderaattorina toimi köyhyystutkija Minna Kivipelto. Tilaisuus striimattiin ja taltioitiin yhteistyössä Mokian audiovisuaalisen työpajan kanssa. Tallenne tulossa 3K verkoston youtube kanavalle.

Tavoitteena keskustelun herättäminen köyhyydestä ja eriarvoistumisesta. Tietoisuuden lisääminen päättäjille ja väestölle, jolla ei ole kokemusta köyhyydestä. On syntynyt paljon yhteyksiä alueellisiin, valtakunnallisiin sekä Euroopan Unionin päättäjiin. Saavutettu köyhien voimaantuminen ja aktivoiminen.

Köyhyyttä kokeneiden lähteminen mukaan toimintaan on ollut aktiivista. He osallistuvat kuukausittain 3K kokouksiin ja järjestettyihin koulutuksiin. Tilaisuuksien järjestämisessä köyhyyttä kokeneet ovat hankkineet tarjoilua, levittäneet tietoa tapahtumasta. Köyhyyttä kokeneet ovat olleet tilaisuuksissa yleisönä, erikoisasiantuntijoina ja vapaaehtoisina.

Keskustelutilaisuuksiin osallistuneet päättäjät: Hämeenlinnan kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Jukka Lindberg, Hämeenlinnan kaupungin sote-lautakunnan pj. Kaija-Leena Savijoki, Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston pj. Sari Myllykangas, KELA, etuuspäällikkö Marja-Leena Valkonen, kansanedustaja Tarja Filatov,( SDP), kansanedustaja Mirka Soinikoski, (vihr.), MEP Sirpa Pietikäinen, KOK.

Toiminnassa mukana: Kanta-Hämeen maakuntavalmistelu, Hämeenlinnan seudun työvalmennussäätiö Luotsi, Hämeenlinnan ja Vanajan seurakuntien diakonit ja köyhyyttä kokeneet erikoisasiantuntijat. 3K toimintaa on esitelty myös maakuntavalmistelun taloussosiaalityön ryhmässä.