Verkkokeskustelu 9.6.2020 sairastamisen hinnasta EAPN-Finin asiakasmaksuraportin pohjalta

Kuka kuuntelee sairasta köyhää?

Tervetuloa verkkokeskustelutilaisuuteen 9.6.2020 kello 11-12.30


Ennen sairastumista en tiennyt, että Suomessa voi jäädä näin yksin ja elää köyhyydessä sairauden takia, toteaa yksi sairastamisen kulujen vaikutuksia ihmisten arkeen selvittäneen kyselyn vastaajista
.
Suomen köyhyyden vastaisen verkoston EAPN-Finin Terveys ja köyhyys -työryhmä teki kyselyn sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista, toimeentulotuen Kela-siirrosta sekä perintätoimien vaikutuksesta paljon sairastavien ihmisten arjessa.

Kyselyyn vastasi 949 ihmistä eri puolilta Suomea.
Kyselyn vastaukset kertovat siitä, miten sairastamisen kulut tuovat ylimääräistä ahdinkoa pienituloisten, sairaiden ihmisten jo muutenkin vaativaan arkeen: miten he joutuvat tinkimään lääkkeistä, hoidosta ja lääkärikäynneistä.

Hätä ja epätoivo leimaavat useita kertomuksia, samoin suuri tarve tulla kuulluksi ja esittää parannuksia kohtuuttomien tilanteiden välttämiseksi.

Raportti esitellään ja sen teemoista keskustellaan verkkokeskustelutilaisuudessa. Raportin esittelee Terveys- ja köyhyys -työryhmän puheenjohtaja Tuula Paasivirta. EAPN-Finin puheenjohtaja Olavi Kaukonen avaa tilaisuuden kommentoi tuloksia ja EAPN-Finin työryhmän jäsen, Tiina Saarela keskusteluttaa tilaisuuteen osallistuvia raportin teemoista. Tilaisuuden päättää työryhmän jäsen Tarja Pajunen. Tilaisuudesta tehdään muistio.

Liity Microsoft Teams -kokoukseen tästä

Kyselyn raportin voit lukea tästä: http://www.eapn.fi/sosiaali-ja-terveydenhuollon-maksut-aiheuttavat-kohtuutonta-ahdinkoa/

Keskustelun facebook tapahtuma: https://www.facebook.com/events/3142082495908793/