KÖYHYYSVAHTI

Suomen köyhyysraportti 2020

Suomen köyhyyden vastainen verkosto EAPN-Fin on tänäkin vuonna koonnut köyhyysvahdin, jossa käydään läpi tuoreimpia köyhyyttä koskevia tilastotietoja ja esitetään verkoston näkemyksiä köyhyyden vähentämiseksi. Raportissa on myös köyhyyttä kokeneiden kertomuksia tilanteestaan. Tilastot eivät vielä juuri tavoita koronan vaikutuksia köyhyyteen, mutta tilannetta on pyritty arvioimaan muuten. Raportti löytyy myös englanniksi.

YK:n kansainvälistä köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää vietetään 17.10. ja EAPN Euroopan twitter-tilillä löytyy tämän viikon ajan nostoja eri maiden köyhyysvahdeista

Suomessa 17.10 vietetään Asunnottomien yötä. Tänä vuonna päätapahtuma järjestetään virtuaalisesti yhdessä Kansallismuseon kanssa.

Kuka kuuntelee köyhää? tyhjät taskut